środa, 6 kwietnia 2016

Prosta i pyszna kolacja // Easy and delicious dinner

Ogromną zaletą życia w mieście portowym jest całoroczny dostęp do pysznych, świeżych ryb.
Przepis na pyszną i szybką kolację:

Małe rybki (ja wybrałam barwenę) albo dużą rybę  obtocz w mące kukurydzianej i smaż na gorącym oleju ok. 10-15 min. w zależności od wielkości ryby.
 Przygotuj sałatkę ze świerzych warzyw:
- pomidory
- ogórki
- marchewka
- szczypiorek
- zielona cebulka
- rukola
- oliwa z oliwek
- parmezan
- bazylia
- sól
Grzanki: kawałki białej bagietki posyp parmezanem, odrobiną soli i bazylią i wstaw do piekarnika na 10 min. Po wyciągnięciu polej oliwą z oliwek.

Całość przygotujesz w pół godziny. Smacznego!


The great advantage of living in the port city is a year-round access to the delicious, fresh fish.
Recipe:
Small fish (I chose red mullet) or big fish coat in maize flour and fry in hot oil approx. 10-15 min. depending on the size of fish.
Make a salad with fresh subscription vegetables:
- tomatoes
- cucumbers
- carrot
- chives
- green onion
- arugula
- olive oil
- parmesan
- basil
- salt
Toasts: pieces of white baguette sprinkle with Parmesan cheese, a pinch of salt and basil and put in the oven for 10 minutes. After removing sprinkle with olive oil.
 

Active prepare in half an hour. Bon Appetit!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz